Çikolata Soslu Armut
MALZEMELER
4 adet soyulmuş armut
1 limon suyu
1 çaykaşığı vanilya esansı
3 çorbakaşığı tozşeker
Çikolatalı sos için :
5 çaykaşığı tereyağ (veya margarin)
175 gram bitter çikolata
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Armııtları ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyin. Kararmamaları için üzerlerine
limon suyu dökün. Vanilya ve şekeri yarım litre suya katın ve şeker eriyene kadar ısıtın. Armutları şekerli suya koyun ve bir taşım kaynattıktan sonra yarım saat soğumaya bırakın.
Sosu hazırlamak için, çikolatayı, tereyağ (veya margarin) 6 çorbakaşığı armut suyuyla eritin. Tencerenin altını kapatıp karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder