11 Şubat 2010 Perşembe

Cheese Cake


MALZEMELER
5 yemek kaşığı margarin
3,5 paket piknik bisküvi
1 çay kaşığı tarçın

Krema İçin;
4 adet yumurta
1 paket krem peynir
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı vanilyalı puding (toz halinde)
5 yemek kaşığı toz şeker


HAZIRLANIŞI
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Ayrı ayrı 5?er dakika çırpın. Sarıların içine krem peyniri, süzme yoğurdu, kremayı, toz pudingi ve toz şekeri atıp, karıştırın. Beyazları içine ekleyip, karıştırın. Kenarda bekletin.
Donmuş vişnenin üzerine su ilave edin. 5 dakika kaynatın. Taneleri ayırın. Suyunun içine şekeri ve nişastayı ilave edin. Muhallebi gibi pişirin.
Piknik bisküvilerini yağ ve tarçınla birlikte blenderda ufalayarak, hamur yapın. Kelepçeli kek kalıbına kenarlarını da kapatacak biçimde hamuru yayın. Kremayı üzerine dökün. 175 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra vişne tanelerini dizin. Vişne sosunu kaşıkla her tarafına sürün.
Dolapta 4 saat beklettikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder