7 Şubat 2010 Pazar
Ayva Tatlısı
MALZEMELER
1.5 kg ayva
yanm limon
1.5 kg toz şeker
125 gr dövülmüş ceviz içi
250 gr kaymak
HAZIRLANIŞI
Ayvalann kabuklan soyun, çekirdeklerini çıkartıp, küp küp doğrayın. Bol su içine atıp noımal ateşte haşlayın. Haşladığınız ayvaları süzüp , bir tepsiye dizin, bir çatal yardımı iIe püre haline getirip , bir tencereye koyun. Üzerine toz şeker katıp, ateş üzerinde eriyinceye dek bekletin. Yanm limonun suyunu ilave edip, cam bir kaba koyduktan sonra buzdolabında altmış dakika bekletin. Buzdolabından çıkattıktan sonra, donmuş tatlıyı kareler halinde kesin ve kesilen parçaların üzerini ceviz içi ve kaymak ile süsleyip, servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder