6 Aralık 2009 Pazar
Zeytinyağlı Barbunya
Malzemeler;
* Yarım kilo barbunya
* 2 adet soğan
* 1 adet havuç
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet domates ya da iki yemek kaşığı salça
* 10 diş sarımsak
* Maydanoz
* 1 çay kaşığı şeker
* Tuz
Hazırlanışı;
Tencereye bol su koyarak barbunyalar haşlanır. Boyalı suyu süzülür. Temiz bir tencereye yağ, doğanmış soğan, sarımsaklar, ayıklanmış havuçlar dörde bölünerek doğranır, ilave edilir. Ateş üzerinde hafif kavrulur, rendelenmiş domates veya salça konur. Şeker ve tuz ilave edilir, haşlanmış fasulyelerde konarak hep beraber karıştırılır. Kısık ateşte sıcak su ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekip fasulyeler pişirilince söndürülür. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder