6 Aralık 2009 Pazar
Aş Çorbası
Malzemeler,
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
150 grm kıyma
1 adet et suyu tableti
4 su bardağı su
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
Kırmızıbiber, nane, tuz, karabiber
Hazırlanışı,
1. Soğanları yemeklik doğrayın ve 2 çorba kaşığı sıvı yağda kısık ateşte kavurun salçayı ilave edin.
2. Ayrı bir yerde kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup küçük parçalar halinde alıp elinizle yuvarlak köfte şeklini verin
3. Köfteleri kavurduğunuz soğana ekleyin kavurmaya devam edin.
4. Et suyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin kaynamaya başlayınca mercimeği ve nohutu ilave edin.
5. 2–3 dk pişirmeye bırakın kapatmaya yakın erişteyi ilave edin ve 10 dk kadar pişirin. Servise yakın baharatlarını ekleyin.
Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder