Malzemeler : |
|
Hazırlanışı |
Bir kabın içine 3 yumurta kırılır. Daha sonra üzerine süt, sıvıyağ tuz ve un eklenerek topaklanmamasına dikkat ederek çırpılır. krep tavalarına sıvıyağ konur. Bir kepçe yardımıyla krep karışımı tavaya birer kepçe dökülür. Tava tamamen hamurla kaplandıktan sonra ocağa konur. Bir süre sonra ters çevirilerek iki taraflı pişirilir. Krepler hazırlandıktan sonra derin bir tavada doğranmış soğanlar yağla kavrulur. Ardından üzerine kıyma da tavaya eklenir ve karıştırılır. Kıyma biraz kavrulunca mercimek, ince kıyılmış maydanoz da eklenerek karıştırılır. Daha sonra tuz ve karabiber eklenir. Karıştırılan harç kreplere paylaştırılır. krep kenarlarından katlanarak dikdörtgen şekline getirlir ve yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konularak 180 derece ısıtılmış fırında kaşar peynirleri eriyene kadar pişirilir. |
5 Şubat 2010 Cuma
MERCİMEKLİ KREP BÖREK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder