5 Şubat 2010 Cuma

DÜNYA MUTFAKLARINDA BESLENME

Örnek menüler:
1 porsiyon papaya salatası (yağsız-sossuz)
+ Pad-Thai (en fazla 8 yemek kaşığı, yer fıstığı eklenmemeli, eti veya deniz mahsülleri az, mümkünse şekersiz)
VEYA
½ porsiyon Tom Kha Kai (Hindistan cevizi sütlü geleneksek çorbalarıdır) + Salata veya haşlanmış sebze
VEYA
Chicken Satay usulü ızgaralar + Salata (yağsız

Çin Mutfağı:

Örnek menüler:
Sebzeli pilav veya noodle (5 yemek kaşığı haşlanmış pilav veya noodle +Bol haşlanmış sebze ile yağsız hazırlanmalı)
+ Haşlanmış sebze
+ Soya filizi salatası veya Çin Salatası
VEYA
1 kase sebzeli veya tavuk suyuna, az şehriyeli çorba
Haşlanmış sebzeler (az yağlı)
VEYA
100 gram derisiz, ızgara Pekin ördeği + Haşlanmış sebze ve/veya Salata (yağsız)
VEYA
1 porsiyon haşlanmış sebze + ½ porsiyon lapa pirinç (mifan olarak telafuz ediliyor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder